Morgen meditationer på en station!?

Ja,- hvorfor ikke? For tiden har jeg fornøjelsen af at guide morgen meditationer for pendlere på Sorø Station.

Der findes ikke mange bedre steder til at træne og øve nærvær og fokus, end et sted med højtalerudkald, larmende godstog, “klip-klap” af mange travle fødder og et tog du skal nå.

Mindfulnes meditationer tjener mange formål og bliver med god grund mere og mere brugt,- store verdensomspændende firmaer har egne instruktører, England er Mindful nation, kommuner tilbyder det til ansatte og sygemeldte borgere,- og der er mange apps med tilbud om ro og meditation.

Det er en praksis der er flere tusinde år gammel, og de seneste 10 år er der forsket intenst i de mange fordele, der er ved mindfulness og meditation. Lad mig bare sige det kort: det er virkelig gode og positive resultater,-mental fitness, fokus, nærvær, større livsglæde og bedre helbred.

Det centrale er, at meditationen træner mig i, at acceptere nuet som det er – med nysgerrighed – OG at være gode venner med alle afskygninger af mig selv.

Nuet er eneste reelle udgangspunkt for at skabe den dag, det arbejde, de relationer og det liv jeg ønsker.
At lade som om, at det jeg synes er træls, ikke eksisterer, dræner mig for energi og styrke, gør mig ufokuseret og en mega dårlig planlægger…eller leder (been there, done that, got a t-shirt).
At være gode venner med mig selv, er en naturlig og nødvendig forudsætning for at være fuldt til stede, passe på mig selv,- og have samme accept for andre.

På Sorø Station ved jeg aldrig hvor mange vi bliver, nogen gange har jeg været alene, nogen gange er vi 5 eller 2, men uanset antal er det en dejlig og ny oplevelse hver gang, og ganske forunderligt at sidde der og have ro midt i hektisk morgen.

Næste gang er på fredag 🙂