Jeg er uddannet socialrådgiver. Jeg har en lederuddannelse. Jeg har arbejdet i distriktspsykiatri, socialpsykiatri, jobcentre og som socialrådgiver i fagbevægelsen, først som socialrådgiver for havnearbejderne i Esbjerg og sidst som mangeårig rådgiver for krise- og stressramte undervisere i Danmarks Lærerforening. Jeg er coach, supervisor og proceskonsulent.

Når du arbejder sammen med mig får du en erfaren guide og underviser. Min baggrund er et broget patchwork af mange forskellige jobs, uddannelser og personlige erfaringer.

Jeg har talt med, og lyttet til flere tusinde undervisere, ledere og mellemledere, som måtte sygemelde sig i en periode eller lægge deres liv helt om. Jeg ved meget om stresshåndtering og om, hvor svært det kan være at skifte til strategier og vaner, der er holdbare og gode for dit liv, dit arbejdsmiljø og dit helbred.

Birthe Hansen.

Jeg har mediteret i mere end 30 år. Jeg har testet mange forskellige metoder og lærere på igennem årene. Jeg har taget uddannelse i at undervise i Mindfulness Based Stress Reduction i England.

Jeg har i 2020 taget en supplerende uddannelse hos Mark Coleman ” Resilience and Nature” om mindfulness og meditation i naturen.

Jeg mediterer først og fremmest for at komme tilbage til mig selv, efter mental støj, travlhed, forventninger og arbejde har jeg brug for stilhed og kontakt til min egen stemme. Jeg kommer i kontakt med bevidstheden bag tanker, følelsesudsving, sociale roller og travlhed.

Nogen gange mediterer jeg for at falde til ro og give mig selv en kognitiv pause før jeg fortsætter med en krævende arbejdsmæssig – eller privat opgave.

Tanker og følelser, vaner og bekymringer kan spærre mig inde i et meget lille rum, måske det der kan kaldes hverdagens trædemølle,- når jeg mediterer, træder jeg ud af rummet og ser hvor meget større livet er.

Jeg mediterer altid for personlig og spirituel udvikling.

Du kan meditere med mange forskellige formål, og som underviser har jeg ingen holdning til hvad du bør bruge meditationen til,- men jeg har en stor viden om, hvordan du kan profitere af meditation og jeg vil altid anbefale, at du undervejs overvejer hvad der er dit eget formål med at meditere.

Jeg bruger mindfulness som udgangspunkt for mit arbejde som underviser i meditation. Det gør jeg fordi der er dokumentation for at det virker. Metoderne er sekulære – du behøver ikke tro på noget – og de er enkle – du skal ikke ud og investere i en masse kurser eller udstyr for at gå i gang.

Jeg giver også forslag til ritualer i naturen og til mindfulness øvelser og meditationer i naturen. Jeg vejleder ved livskriser og overgange mellem det gamle og det nye hvad enten det er et skift du har valgt frivilligt eller ufrivilligt.


Du kan følge mig,- og du er velkommen til at afprøve meditationer og restitutionsøvelser på https://insighttimer.com/birthehansen.

Lige nu holder jeg orlov fra undervisning frem til januar 2024.

(Foto: Søs Savage, som er en fornøjelse at arbejde sammen med).