9 gode grunde til at meditere!

Hvorfor bruge tid på meditation og mindfulness, livet er travlt, der er mange bolde i luften og alt for mange mails i indbakken!

Der er faktisk mange gode grunde, jeg har valgt ni af dem her:

  1. Med meditationerne og mindfulness-træning får du dig et anker og et kompas, så du både kan stå fast og navigere i en hektisk hverdag.
  2. Din hjerne ændres på den gode måde, negativt tankemylder bliver svagere og evnen til at fokusere bliver bedre.
  3. Din nattesøvn bliver bedre.
  4. Du spilder mindre af dit liv på mentale tidsrejser til hvad du skulle have haft sagt…eller på “hvad nu hvis..”
  5. Du styrker evnen til at være i nuet. Det her øjeblik er hvad du har til at skabe dig det liv du vil have.
  6. Meditation og mindfulness styrker dit immunforsvar og øger dit mentale velvære, fordi du bliver langt bedre til at lytte til din krops signaler og til at håndtere negative følelser og tanker.
  7. Du får et mentalt overskud og en ro til at respondere på udfordringer og pludselige hændelser, istedet for at bruge de sædvanlige automatiske reaktioner du altid bruger, og som måske ikke er blevet bedre med årene…
  8. Du holder op med at tage alle dine tanker og følelser så enormt alvorligt. Tanker er ikke altid sande og du lærer at se både dem og dine følelser som fænomener der kommer og går. Det er ikke alle du skal reagere på.
  9. Hvis du arbejder i en branche hvor du hjælper andre, giver meditation og mindfulness et meget bedre blik for hvornår du går for langt og yder mere end godt er.

 

Du kan begynde med bare at trække vejret dybt, helt ned i mellemgulvet 3 gange,- følg dit åndedræt hele vejen ned i kroppen og hele vejen tilbage igen, hver gang.

Gør det før hvert møde, før hver mail, og før hvert telefonopkald.

Og så ses vi måske til træning eller til morgenmeditation?